Tube

The project was aimed to create out of an old kitchen shop a functional hair salon, with a modest budget.

    • Principle use: Hair salon
    • Design/Supervision: Werner Maritsas
    • Location: Petroupoli, Athens – Greece
    • Total floor area: 78 m2
    • Design / Construction period: August 2009
    • Photo:W. Maritsas, I. Nikolareizi

The main idea was tunnel-like space divided by 3 layers.  To highlight this tube illusion a round double mirror was placed at the back of the salon, creating a stylish impression of depth. Complete renovation – study and construction-  completed in 40 days.


sections and floor plan

facade view

the round double mirror at the layer E4

from layer E1 to E4

reflection from layer E4

 

The reception desk volume -opposite the waiting area- has disappeared  w/the help of a synthetic mirror facing. Opposite a fusion bench made from reused chairs, decorated w/hand made recycled silk flowers.

  • scroll down for the construction record

Previous condition (click to enlarge)

 

Photographs taken during construction process